A BOWEN KEZELÉS

Ha eldöntötted, hogy kipróbálod a Bowen Technikát, kérlek, legyél türelmes magaddal és a módszerrel szemben! Legalább a kezeléssorozat idejére tartsd be az alábbi kéréseket, tanácsokat, hogy ténylegesen megtapasztald jótékony hatásait!

A Bowen kezelés ideális esetben egy meleg, csendes, meghitt légkörű szobában zajlik, hogy Te a lehető legjobban érezhesd magad, és odafigyelhess a szervezetedben történő pillanatnyi változásokra, az öngyógyító folyamatok elindulására.

A kezelésre, kérlek hozz magaddal egy kényelmes, pamut ruházatot, amiben jól érzed magad!

             A kezelő

Fontos, hogy már a megelőző napon is figyelj oda arra, hogy elegendő vizet igyál. Azaz 2-2,5 liter vizet egész napra elosztva, óránként egy pohárral fogyasszál. Ezzel már önmagában is sokat teszel az egészségedért.

 

BOWEN KEZELÉS ELŐTT:

Kikérdezlek a látogatásod okáról, a panaszaidról. Ezért jó, ha már felkészülten érkezel: gondold végig, hogy milyen balesetek, sérülések esetleg operációid voltak életed során. Hajlamosak vagyunk a kellemetlen emlékeket jól eltemetni magunkban. Lehet, hogy a jelen problémád gyökere egy régi sebesülés eredménye.

Az állapotfelmérést során az úgynevezett testolvasási technikával megállapítom, hol húzódnak feszültségek a testeden - az izmokban, inakban, kötőszövetekben. Próbálom felfejteni, honnét eredhet a fájdalom, a probléma. Ez sokszor nem is olyan egyértelmű. Lehet, hogy az adott fájdalom egy teljesen más testtájék problémája miatt van.

Már a megelőző napon is fontos a rendszeres és elegendő mennyiségű víz ivása, hogy a kötőszövetek eléggé hidratált állapotban legyenek, és jól reagáljanak a fogásokra.

A Bowen kezelés önmagában a legeredményesebb, ezért a kezelést megelőző 4 napban és az azt követő 5 napban kérlek, kerüld a következő, hasonló mechanizmuson alapuló módszereket: csontkovácsolás, masszázs, manuálterápia, akupunktúra, akupresszúra, fizioterápia, mágnesterápia, reflexológia, stb. Ezek együttes alkalmazása kiolthatja az eredményességüket.

Ezután Te kényelmesen elhelyezkedsz a masszázságyon - fekszel vagy ülsz – állapotodnak illetve az adott kezelésnek megfelelően. Én pedig elvégzem a finom, gyengéd fogássorozatokat a tested meghatározott pontjain – inakon, izompólyákon, ízületek környékén. A fogások között néhány perces szünetet tartok, magadra hagyva, hogy a kapott információt a szervezeted integrálni tudja. Ilyenkor idő van arra, hogy önmagadra figyelve érzékelhesd a mozdulatok finom hatásait. A fogások elvégzése gyengéd, határozott, de mindenképpen fájdalommentes.  A lényeg, hogy ez a néhány mozdulat célzott impulzust adjon az idegrendszernek.

Első alkalommal egy általános, harmonizáló kezelésben lesz részed, amely során már megtapasztalhatod a feszültségeid oldódását, a Bowen módszer lényegét. Ez az ellazulás és a közben történő helyreálló energiaáramlás segít a szervezetnek az egészség visszaállításában.

A kezelés során majdnem mindenki egy kellemes, mély, ellazult állapotot érzékel, akár el is alszik.

A feszültségek mértékétől függően lehetnek átmeneti kellemetlen érzések is, de ezek hamarosan megszűnnek: a Bowen mozdulatok megszólítják a szervezetben azokat a területeket, amiket régen valami trauma ért (műtét, sebesülés, gyulladás, stb.). Intelligens idegrendszerünk ezeket többé-kevésbé már helyreállította, de sok esetben ez a gyógyulás nem tökéletes. A kezelések után tapasztalható különös érzetek épp azt mutatják, hogy ez a gyógyulási szakasz folytatódik. Annak érdekében, hogy ne legyen fájdalmas és megterhelő a helyreállítás, mindig csak olyan mértékű lesz a kezelés, hogy a folyamat elinduljon, de ne okozzon túlzott rosszabbodást.

 

BOWEN KEZELÉS UTÁN: TÜRELEM - VÍZIVÁS - KÍMÉLETES MOZGÁS

A kezeléseket követően mindenkinél másként zajlanak le az idegrendszer válaszreakciói. Számtalan, különböző jelzést tapasztalhatsz magadon, akár azt is, hogy semmi különöset nem érzel. Ezek nem kóros tünetek, hanem a testben végbemenő pozitív változások jelei.  Jó, ha megjegyzed, esetleg leírod, amit észlelsz, és következő alkalommal megbeszéljük. Amennyiben mégis aggódsz valami számodra szokatlan változás miatt, hívjál, megbeszéljük!

Azért, hogy a megindított folyamatok akadálytalanul lefussanak (anyagcsere felgyorsulása, méregtelenítés, stb.)  – ez legalább három napot vesz igénybe, kérem, fogadd meg az alábbiakat:

  •  Aznap kerüld a megerőltető tevékenységet, a túlzottan aktív sportolást, ezzel is időt hagyva a testben beindított folyamatoknak!
  •  Azonban fél óránál tovább ne ülj egy helyben! Ha a munkád olyan, hogy hosszabb ideig ülnöd kell, vagy hosszú ideig vezetsz, iktass be pihenőket, és sétálj néhány percet, ezzel hozzájárulva a keringés javulásához!
  • A két kezelés közötti napokon sétálj 20-30 percet földúton, nem aszfalton. Ezzel a tested szimmetrikusan és fokozatosan harmonizálódik. Sokat tehetsz ezzel szervezeted - főként a gerinced egészségéért. A séta a friss levegőn önmagában is csodákat tesz. Engedd magadnak meg ezt a javuláshoz!
  •  Nem tudom elégszer hangsúlyozni: igyál elegendő tiszta vizet! Nem egyszerre sokat, hanem gyakran kevesebb mennyiséget: óránként 1 pohárral. Erre szüksége van a szervezetnek a méregtelenítő folyamatokhoz, a kötőszövetek ideális működéséhez, a sérülések javulásához.
  •  A következő 2-3 napban ne szaunázz, és ne alkalmazz huzamosabb ideig forró vagy hideg fürdőt!
  •  A kezelést követő 5 napon ne vegyél igénybe manuális terápiákat, pl. masszázs, csontkovácsolás, manuálterápia, akupresszúra, reflexológia, különféle rezgéses, mágneses terápiák, stb.! Természetesen ez nem vonatkozik az orvosi kezelésekre. Orvosod által előírt terápiákat vedd komolyan! Ha az nem egyeztethető össze a Bowen technikával, akkor inkább halaszd későbbre a Bowent.
  •     A kezelés másnapjától végezd rendszeresen el a megadott gyakorlatokat, ezekkel is segítve a kezelések hatékonyságát! Emellett az ésszerűen végzett, kíméletes edzés, a mélyizmokat erősítő és nyújtó gyakorlatok, mint a Hatha jóga, a Pilates, a Do-In vagy a gyógytorna növeli a kezelések eredményességét. A mozgás nagyon fontos a megfelelő anyagcseréhez.

 

A KEZELÉSEK GYAKORISÁGA:

Két kezelés között 5-10 nap szünet következik. Az a jó, ha minden héten tudsz jönni Bowenre, mert így a szervezeted megfelelő ritmusban kapja meg az információkat a változáshoz. A kezelések közötti időben testedben érezhető változások történnek: a kapott impulzusok integrációja; méregtelenítés; régi blokkok és feszültségek oldódása; harmonizáció. Lehet, hogy ebből Te csak keveset érzékelsz, de biztos lehetsz abban, hogy a tested teszi a dolgát, és csendben „írja át a hibás programot”. Biztos lehetsz abban, hogy a tested hatalmas intelligenciája épp annyi változást fog előidézni, amit az adott időben elfogadhatónak tart.

 

A KEZELÉSEK IDŐTARTAMA:

 Általában 20 és 50 perc között változhat.

Az első, harmonizáló kezelés mindig a leghosszabb. Amikor a célzott kezelések következnek,  már rövidebb idő alatt, kevesebb fogást alkalmazok. Az idő függhet attól is, hogy a tested hogyan reagál a fogásokra. Lehet, hogy éppen hosszabb időre van szüksége az információ felvételéhez, ezért a fogások között több percet várunk. De a lényeg, hogy a kevesebb mindig több – minél nagyobb egy probléma, annál kevesebb fogásra van szükség, hogy ne terheljük túl a szervezetet.

 

A KEZELÉSEK SZÁMA FÜGG:

- a panasz fennállásának időtartamától: egy nemrég történt sérülés esetén a kötőszövet még nem kompenzál, ezért akár egy alkalom is elegendő a feszültségek feloldásához; ha viszont hosszú évek óta fennáll a gond, akkor a javuláshoz is több idő kell.

- a probléma komolyságától: minél súlyosabb a probléma, annál kevesebb a fogás is, és annál hosszabb ideig tart a változás elérése.

- a Te egészségi és fizikai állapotodtól: kisgyermekek igen gyorsan reagálnak a kezelésre, időskorban a reakcióidő kitolódik.

Átlagos esetben a tapasztalataim szerint minimum 4-5 kezelésre szükség van. Amennyiben ennél többre, akár hónapokig tartó kezelésre van szükség, akkor is jó szünetet tartani 6-8 kezelés után. Ideális azonban az, ha a kezeléssorozat után még legalább fél évig havonta egyszer eljössz egy-egy emlékeztető kezelésre, hogy a helyreállítás tényleg alapos legyen.

Ha a Bowen kezelés felkeltette érdeklődésedet,  jelentkezz be egy stresszoldó, harmonizáló kezelésre!

+36 20 966 4554

 

 

Budapest, XI. kerületben: keddenként

Solymáron: hétfőn, csütörtökön és pénteken

Diósdon: szerdán

Előzetes bejelentkezés:

Markó Anette

+36 20 966 4554