Baba-Mama Bowen

sample file

Ha várandós vagy, ha készülsz az anyaságra, ha már megszületett a babád, esetleg már több kisgyermek édesanyja vagy, bizonyára tisztában vagy azzal, hogyha lehetséges, jobb a szelíd módszereket választani: A Bowen a várandósságra való felkészülésben, illetve annak ideje alatt; a szülés utáni időszakban egyaránt segíti a feszültségek oldásában.

Fogantatás

Egyre gyakoribb probléma, hogy a várva várt baba nem akar érkezni. Még akkor sem, ha a szervezetben orvosilag minden rendben van. Ennek a rohanó életmód, a stressz, és a környezeti terhelés egyaránt oka lehet. Ha már régóta próbálkozol sikertelenül, nehéz megtartani azt a nyugalmat és kiegyensúlyozottságot, ami ahhoz kell, hogy megfoganjon a baba.

A Bowen a stressz oldásával, a test harmonizálásával, néhány célzott mozdulatával lehetővé teszi, hogy a kibillent egyensúly helyreálljon. Igen hatékony kiegészítő módszer lehet az orvosi kezelések, étrend változtatások, táplálékkiegészítők alkalmazása mellett.

Kismamáknak

pregnantA magzat növekedésével változik a gerinc és a medence terhelése, nyúlnak a medencefenék izmai. Ez óhatatlanul együtt járhat derék- és hátfájdalommal. A hormonváltozások és az új élet kihordása az egész szervezetre kiható változásokat hoz, melyeknek előfordulnak kellemetlen tünetei:

 • reggeli rosszullétek,
 • fáradékonyság,
 • emésztési gondok,
 • fejfájás,
 • feszültség, kedélyhullámzás.

A Bowen Technika hatékonyan oldja a  feszültségeket, melyek velejárói az új megváltozott élethelyzetnek.

A szülés után pedig nagy segítséget nyújthat:

 • a szervezet regenerálásához,
 • a megnyúlt kötőszövetek helyreállításához,
 • a megváltozott életfeladatok okozta feszültségek oldásához,

hogy  nyugodtan, teljes odafigyeléssel fordulhass gyermeked felé.

 Újszülötteknek

babyAz újszülöttek és a csecsemők esetében is számos olyan esetben felmerülhet az alkalmazása: a világrajövetel éppen olyan fizikai megterhelés az újszülöttnek is, mint az édesanyának, és ez a teljesen komplikációmentes szülés során is fennáll.

A Baby Bowen gyengéd fogásaival kiválóan lehet oldani a fizikális feszültségeket, akár már néhány órával vagy nappal a születés után, így igen sok későbbi problémát lehet megelőzni: testi,  mozgásfejlődésbeli elakadásokat, testtartásbeli anomáliákat, melyek felnőttkorban jelentkező panaszok korai okai is lehetnek.

Az újszülöttkor és a csecsemőkor mindennapi vagy esetleg komolyabb panaszai:

 • babakezelés3aszimmetrikus fejtartás, testtartás,
 • feszes, merev vagy hipoton izomzat,
 • mozgásfejlődésben való elmaradás,
 • hasfájás, emésztési gondok, puffadás,
 • szopási nehézségek, gyakori bukás, fogzás,
 • nyugtalanság, alvási gondok,
 • túl gyakori, indokolatlan sírás.

pár héten keresztüli, esetenként néhány gyengéd, egy-két fogást jelentő kezeléssel oldhatók, vagy akár végérvényesen meg is szüntethetők.

 Sőt, a Bowen módszerrel babát és mamát egy időben is lehet, jó is kezelni.  A „szimbiózis” miatt a párhuzamos kezelés mindkettőjük állapotában azonnali pozitív változásokat hoz. A cél mindig a gyengéd, fájdalommentes hozzáállás, hogy az épp megszületett gyermek és édesanyja a legnagyobb harmóniában kezdhesse közös életét.

Kisgyermekkorban

www.bowenus.hu

A kisgyermekek fejlődésében napról napra történnek a változások. A felállást követően felgyorsul a mozgásfejlődés: a finom motoros mozgások kiteljesednek, a beszédtanulás, a figyelem tartóssága, a gondolkodás fejlődése ebben a korban a leggyorsabb.

 Előfordulhat, hogy a fejlődés egyik-másik téren lelassul, elakad, visszamaradást tapasztalhatsz gyermeked mozgás- vagy beszédfejlődésében. Ennek igen sokféle oka lehet, amely külön figyelmet, fejlesztést igényel. A Bowen feszültségoldó, regenerációs hatásai enyhítik és akár meg is szüntetik a kiváltó problémákat. Eredményességéhez jelentősen hozzájárul az, hogy ez a kezelésforma teljesen fájdalommentes, a gyerekek szívesen fogadják a simogató mozdulatokat, azonnal érzik a jótékony változásokat. Néhány alkalom után láthatóan megindul az elakadt tanulási, fejlődési folyamat, és hozzásegít ahhoz, hogy a szükséges további fejlesztések hatékonyabbak legyenek.

 Ha további kérdésed van, időpontot egyeztetnél: +36 20 966 4554

Helyszín Solymár Telefon +36 20 966 4554 Óra Hétfő-péntek: 9-18 Szombat-vasárnap: szünnap
%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close