Gyakori kérdések

AZ ALÁBBI KÉRDÉSEK SOKSZOR ELHANGZANAK AZ ELSŐ TALÁLKOZÁSUNKKOR. MOST CSOKORBA SZEDTEM, ÉS IGYEKEZTEM MEGVÁLASZOLNI ŐKET, HOGY MINÉL TÖBB INFORMÁCIÓVAL RENDELKEZZÉL A BOWEN KEZELÉSRŐL.

REMÉLEM, SIKERÜLT ELOSZLATNI A FENNTARTÁSAIDAT, KÉTELYEIDET.

Mi van, ha én nem érzek semmit a kezelés alatt?

Vannak sokan, akik a Bowen kezelés alatt nem éreznek semmilyen testi jelzést. Ez nem jelenti azt, hogy az idegrendszeri válaszok nem aktiválódnak, azaz az regeneráló folyamatok nem indulnak el. Ha csak kellemes álmosságot, ellazultságot érez valaki, az már elég is: a kezelés hatott.

Milyen ruhában legyek Bowen kezelésen?

A kényelem és a kezelés érdekében egy pamut felső és nadrág az ideális viselet, ha ez megoldható. Átöltözésre van lehetőség.

Hány alkalommal kell jönnöm Bowen kezelésre?

Erre megbízható választ az első kezelésen még nem tudok adni. A második kezelés során, amikor a vendégem beszámol a változásokról, tapasztalatairól, már kissé körvonalazódhat, hogy egy problémát mennyi idő alatt tud rendezni a szervezet öngyógyító ereje. Régóta fennálló eltérések helyrehozatalára a testnek is időre van szüksége. De ez nem azt jelenti, hogy hónapokon keresztül, minden héten szükség van Bowen kezelésre. Gyakran a valódi változások hetekkel, hónapokkal később jelentkeznek.

Fáj-e a Bowen kezelés?

A Bowen egyik alapelve, hogy nem okozunk fájdalmat a kezelés során. Ezért ajánlom kicsi gyerekeknek is. Ennek ellenére, ha adott területen van valamilyen fájdalom, eltérés, akkor lehet, hogy a Bowen mozdulat elvégzésekor kellemetlen, esetleg kicsit fájó érzés jelentkezik. De ez a pihenőidőben legkésőbb feloldódik, elmúlik.

Sportolhatok kezelés után?

A Bowen kezelések mellett nagyon fontos a testmozgás, hogy a kötőszöveti impulzusok jobban beépülhessenek. De a kezelés napján jobb csak egy kellemes sétát tenni, vagy jógázni. A megterhelőbb edzéseket vagy fizika munkát a következő naptól már lehet folytatni.

Szeretek masszázsra/csontkovácshoz/talpmasszázsra járni. Az orvos fizikoterápiát írt elő. Mehetek a Bowen kezelések mellett is ezekre?

A Bowen önmagában a leghatékonyabb, mivel a kapott impulzusokat így tudja az idegrendszer maximálisan integrálni. Ha lehetséges, akkor az ilyen kezeléseket a Bowen sorozat utánra időzítsd. Ha mégis szeretnél valamilyen egyéb manuális terápiát igénybe venni, akkor a Bowen előtt 4 nappal illetve utána 5 nappal vedd igénybe. Természetesen ez nem vonatkozik az orvosi kezelésekre! Orvosod által előírt terápiákat vedd komolyan! Ha az nem egyeztethető össze, akkor inkább a fizikoterápiás sorozat után jelentkezz be Bowenre!

Nem tudom elengedni magam. Hat úgy is a Bowen?

A Bowen mozdulatok hatására olyan élettani folyamatok indulnak el, amit nem a tudatunk irányít. Ez olyan ellazulás, ami – ha esetleg nem is észlelhető teljes mértékben, de megtörténik. Hatása biztosan lesz. 

Mi van, ha elalszom kezelés közben?

Csak azt bizonyítja, hogy eléggé elengedted a feszültségeidet. Alvás idején éppen úgy hatnak a mozdulatok, mint ébren. Sokan mondták már, hogy még semmilyen kezelés alatt nem tudta magát annyira elengedni, mint a Bowennél, hogy el is aludjon.

Nem éreztem semmi változást a kezelés utáni napokban. Nekem ez nem is hatott?

Vannak néhányan, akik nem tapasztalnak semmilyen változást, de ha célzottabb kérdéseket teszek föl, azért találunk olyan dolgot, ami a Bowen kezelés okozhatott. Mivel ezek a mozdulatok az idegrendszert szólítják meg, valamilyen visszacsatolás, oldódás elindul a szervezetben, csak nem minden esetben látványos. Ennek ellenére vannak, akiknek érzékelhető javulást nem hoznak a Bowen kezelések. Ha 2-3 alkalom után semmilyen változás nem történik, akkor neked más jellegű módszerre van szükséged.

Nem tudok 1,5 l víznél többet meginni egy nap. Ez ronthatja a hatékonyságot?

Mindenképpen jó lenne, ha a szervezetben több folyadék, hidratáltabb szövetek lennének. A kezelés hatékonyságát inkább hosszútávon rontja, ha valaki nem fogyaszt annyi vizet, amennyi az élettani folyamatokat segíti.

A Bowen kezelés utáni napon fájt a fejem, erősebbek lettek a tüneteim? Mi történt?

Ezek teljesen normális reakciók. Ahogy az idegrendszer igyekszik helyreállítani az eltéréseket, az gyakran kellemetlenségekkel  jár együtt. Ez – egyéntől függően – pár napig eltarthat. Ajánlom a sok víz fogyasztását, a nem megterhelő sétát. Néhány nap utána rendszerint észrevétlenül eltűnnek a tünetek és egy megkönnyebbült érzés alakul ki. Amennyiben egy hétnél tovább tartanak a kellemetlenségek, mindenképpen hívj fel és megbeszéljük a teendőket.

Mi van, ha a Bowen kezelés után 4-5 napra sem múlnak a rosszabbodó tüneteim? Már nem nagyon bírom.

Ha ezt érzed, mindenképpen vedd fel velem a kapcsolatot. Van olyan mozdulat, amivel ezt a túlreagált állapotot le lehet oldani.

Várandós vagyok. Vannak olyan tüneteim, amelyekre jó lehet a Bowen, de aggódóm, hogy nehogy probléma legyen a terhességemmel.

A Bowen egy igen gyengéd, nem erőszakos módszer. Egy mozdulat kivételéven nincsenek ellenjavallatok a te állapotodban sem. Ezt természetesen az első alkalommal megbeszéljük. Inkább azt mondanám, hogy áttételesen a babára is jó hatással van. Erről sok kismama számolt be. Ha mégis tartasz a hatásoktól, akkor csak az első trimeszter után jelentkezzél Bowen kezelésre.

A kisgyermekem nem tud nyugodtan feküdni egy ágyon a kezelés alatt. Lehet így is kezelni?

A kicsi gyermekek sok esetben nem tudnak nyugodtan egy helyben maradni. Ez nem baj, akár mászás, vagy valamilyen játék közben a földön is lehet őket kezelni. A picik kezelése amúgy sem tart 10-15 percnél tovább.

A fájdalmaim miatt nehezemre esik feküdni. Lehet ülve is kezelni?

Igen. Aki bármilyen oknál fogva nem tud a masszázságyon feküdni, egy széken ülve, vagy akár állva is tudok kezelni ugyanolyan hatékonyan. A lényeg mindig az, hogy a vendég az önmaga számára legkényelmesebb helyzetben kapja a kezelést.

HA MÉG VAN OLYAN KÉRDÉS, AMIRE ITT NEM TALÁLTÁL VÁLASZT, KÉRLEK, ÍRD MEG, ÉS IGYEKSZEM PÓTOLNI.

Helyszín Solymár Telefon +36 20 966 4554 Óra Hétfő-péntek: 9-18 Szombat-vasárnap: szünnap
%d blogger ezt szereti:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close